Google: Microsoft steelt zoekresultaten

Microsoft maakt voor de zoekmachine Bing gebruik van de resultaten van Google. Dat beweert Google op basis van vergelijking van de resultaten die beide zoekmachines te voorschijn toveren.

Zo heeft Google een uitgebreid autocorrectiesysteem dat bij een fout gespelde zoekopdracht  de resultaten laat zien van wat Google denkt dat wel het juiste woord is. Een dergelijke correctie ontbreekt op Bing, maar de zoekmachine van Microsoft toont wel de gecorrigeerde resultaten bij hetzelfde fout gespelde woord.

Een test uitgevoerd door Google zou vervolgens hebben aangetoond dat Microsoft inderdaad de zoekresultaten steelt. Google denkt echter dat dit niet illegaal is omdat het zelf nog steeds over de zoekresultaten beschikt en Microsoft technisch gezien dus niets steelt.

In een reactie op Search Engine Land lijkt Microsoft toe te geven dat het inderdaad de resultaten van Google kopieert: 'As you might imagine, we use multiple signals and approaches when we think about ranking, but like the rest of the players in this industry, we’re not going to go deep and detailed in how we do it.'