Google: naamsverandering vanwege cyberverleden

In de toekomst mogen jongeren op hun achttiende hun naam veranderen om te ontsnappen aan ongelukkige content die ze in hun cyberverleden op sociale mediasites hebben geplaatst. Dat voorspelt Google-topman Eric Schmidt in een interview met The Wall Street Journal.

“Volgens mij begrijpt de samenleving niet wat er gebeurt als alle informatie altijd beschikbaar en kenbaar is  en door iedereen wordt vastgelegd”, aldus Schmidt.

Dit betekent niet dat de topman van de zoekgigant een tegenstander is van de groeiende almacht van het web: "I actually think most people don't want Google to answer their questions, they want Google to tell them what they should be doing next", zo luidt zijn letterlijke visie.

Omdat Google weet wie je bent, wat je leuk vindt, wie je vrienden zijn en waar je je bevindt, kan het bedrijf op elk moment persoonlijk toegespitste informatie aan je geven.

Schmidt: “Mensen gaan er moeite mee krijgen als informatie niet op hen persoonlijk is toegespitst.”

Enkele weken geleden verklaarde de Google-topman al dat er een informatie-explosie op komst is en dat anonimiteit geen plaats heeft op het toekomstige web.