Google onthult Nexus 6 en Nexus 9

Google heeft gisteravond haar nieuwe vlaggenschepen geintroduceerd: de Nexus 6 smartphone en de Nexus 9 tablet. De nieuwe Nexus-smartphones worden gemaakt door Motorola en lijken daardoor ook verdacht veel op de eerder onthulde Moto X.

Nexus 6

De Nexus 6 heeft een scherm van 6 inch met een resolutie van 1440 x 2560 pixels, wat neerkomt op een zeer respectabele 493 ppi. Aan de achterkant zit een 13 MP-camera met optische beeldstabilisatie ingebouwd en aan de voorzijde prijkt een 2 MP-camera voor selfies. De Nexus 6 wordt aangedreven door een Snapdragon 805 processor die draait op 2,7GHz en verschijnt in een editie met 32GB opslag en eentje met 64GB. Het toestel moet draadloos op te laden zijn middels de Qi-standaard. De Nexus 6 is met 649 dollar wel aan de prijs. Het toestel verschijnt in november in de V.S., een Nederlandse releasedatum en prijs zijn nog niet bekend.

Nexus 9

De Nexus 9 tablet wordt gemaakt door HTC en heeft een 8,9 inch-display met een resolutie van 2048 x 1536 pixels en een opvallende 4:3 beeldverhouding. Aan de achterzijde van de tablet vind je een 8 MP-camera en de voorzijde moet het doen met 1,6 megapixel. De tablet draait op een 64-bits Tegra K1 dualcore-processor op 2,3GHz, 2GB werkgeheugen en weegt 425 gram. De Nexus 9 16GB verschijnt in het zwart en wit en wordt geleverd met het nieuwe Android 5.0. De versie met 32GB opslagruimte krijgt alleen een zwarte editie. Vanaf 3 november moet de Nexus 9 tablet in ons land verkrijgbaar zijn vanaf 399 euro.

Nexus Player

Ook doet Google een gooi naar de positie van de Apple TV met de Nexus Player, die wordt gebouwd door Asus. De zwarte, ronde schijf kan worden gebruikt om films, muziek, video en Android-games af te spelen op je tv en er verschijnt een speciale gamecontroller voor de nieuwe gadget. De Nexus Player verschijnt op 3 november tegelijkertijd met de Nexus 9. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe Nexus 9 tablet