Google opent webversie van Android Market

Ben je het zat om op het kleine scherm van je Android-toestel naar leuke apps te zoeken? Vanaf nu kun je dit ook via je computer doen. Google heeft namelijk een webversie van de Android Market gelanceerd.

In deze webversie van Google's applicatiewinkel zijn de meer dan 100.000 applicaties te vinden die voor Android zijn ontwikkeld. De apps worden op een overzichtelijke manier en onderverdeeld in genre gepresenteerd. Bovendien is voor afzonderlijke applicaties meer informatie beschikbaar.

Als Android-gebruiker kun je met je Google-account inloggen en heb je een overzicht van alle apps die je hebt gedownload. Bovendien kun je met een paar klikken een applicatie vanuit de webversie op je mobiele telefoon zetten.

Eerder werd bekend dat Google niet tevreden is over het kleine aantal betaalde apps die worden gekocht. De zoekgigant wil daarom dit jaar een aantal veranderingen in de Android Market doorvoeren die het makkelijker moeten maken om naar applicaties te zoeken. Met de webversie van de applicatiewinkel lijkt de eerste stap te zijn gezet.