Google Person Finder schiet Japan te hulp

Japan is vanmorgen getroffen door een aardbeving, resulterend in een een tsunami. Een regelrechte ramp, naast de materile schade zijn veel mensen familie, geliefden en vrienden letterlijk kwijt. Google schiet te hulp met hun Person Finder.

Google Person Finder werkt uiterst effectief: als je iets weet over een persoon die tijdens de aardbeving in Japan was, dan kun je zijn of haar naam en status ingeven. Anderen kunnen die gegevens weer opzoeken. Op die manier fungeert Google als een soort informatieknooppunt voor vermiste personen.

Op het moment van schrijven bevat de database informatie over een paar duizend personen, maar in dit geval geldt natuurlijk: alle beetjes helpen.

Het is niet de eerste keer dat Google te hulp schiet bij grote rampen. Het internetbedrijf heeft een soorgelijke dienst beschikbaar gesteld bij de recentelijke aardbevingen in Australiƫ en Chili. Google Person Finder is onderdeel van Google Crisis Response, een dienst die in het leven is geroepen om bij grote rampen de wereld van informatie te voorzien.