Google plaatst nieuws op tijdbalk

Google heeft weer een nieuwe, leuke dienst ontwikkeld: News Timeline. De webdienst is nog in aanbouw, dus de preview die je via een omweg kunt bezoeken is echt alleen maar een voorproefje en nog vooral op Amerikaans nieuws gebaseerd.

Bij News Timeline zie je het nieuws chronologisch per dag gesorteerd. Je kunt Timeline ook het nieuws van een week, maand of jaar laten samenvatten op je scherm. News Timeline gaat desgewenst naar je geboortedag terug. De tijdbalk reikt meer dan 100 jaar terug in de tijd.

Onderwerpen in het nieuws
Behalve het algemene nieuws kun je ook nieuws over bepaalde onderwerpen opvragen. Bijvoorbeeld nieuws uit de game-industrie.

Wikipedia
Wie de webdienst uitprobeert ziet dat Google nu nog frequent Wikipedia citeert als het om nieuws uit een ver verleden gaat. Ook Time-covers domineren de geschiedenisbalk.

De tijdbalk als hulpmiddel voor het makkelijk 'bladeren' door het verleden is zeker geen unieke vondst. Heel wat geschiedenisdocenten werken er al jaren mee en ook de digitale (onlangs gestopte) Encarta-encyclopedie had er een.

Maar Google kan als informatiemakelaar veel meer doen met de berg aan informatie die ze toch al op de plank heeft liggen. Wat te denken van een tijdbalk gecombineerd met een geografische kaart. Dit was het nieuws, en hier gebeurde het.

Preview News Timeline:
http://newstimeline.googlelabs.com/