Google plaatst Office in de cloud

Google is begonnen met het testen van Cloud Connect, een dienst die Microsoft Office naar de cloud brengt. Een selecte groep testers gaat ermee aan de slag, waarna Google de dienst uiteindelijk gratis beschikbaar wil maken.

Volgens de makers kunnen gebruikers van Cloud Connect gewoon blijven werken in Office 2003, 2007 en 2010, maar met het voordeel dat hun projecten overal en in realtime online beschikbaar zijn. De Office-documenten zijn te benaderen via Google Docs.

De dienst is voorlopig nog niet beschikbaar voor Mac-gebruikers. Ook is het nog niet duidelijk wanneer Cloud Connect officieel zal worden uitgebracht. Op de site van Google kunnen geïnteresseerden hun gegevens achter laten om op de hoogte te worden gehouden.

Microsoft is zelf ook bezig om Office naar de cloud te brengen. Het bedrijf is onlangs begonnen met het testen van Office 365 dat de bekende programma's bundelt met Office Web Apps, SharePoint, Exchange en Lync. Deze dienst zal naar verwachting begin 2011 beschikbaar komen.