Google richt bedrijf voor cloud-applicaties op

Google is al even bezig met een grote reorganisatie van haar bedrijf. Dit begon met de oprichting van Alphabet in augustus, en wordt nu voortgezet met het samenvoegen van al haar cloud-applicaties in één onderneming.

Diane Greene, die we kennen als voormalig ceo en oprichter van VMware, gaat het team leiden, zo maakt Google's ceo Sundar Pichai bekend in een blog. Alle cloud-applicaties moeten onder deze onderneming geschaard worden, hieronder vallen bijvoorbeeld Google for Work, Cloud Platform en Google Apps. Hoe het bedrijf gaat heten, is nog niet bekend.

Bebop

Diane Greene richtte eerder ook het bedrijf Bebop op, een development-platform dat het gemakkelijk maakt om enterprise-applicaties te ontwikkelen en te beheren. Bebop is nu overgenomen door Google en gaat ook onder de nieuwe onderneming vallen. 'We denken dat dit veel bedrijven gaat helpen om geweldige applicaties te vinden en de voordelen van cloud computing te benutten. Bebop en haar team gaat ons helpen om geïntegreerde cloud-producten op ieder niveau aan te bieden. Hieronder vallen end-user platformen als Android en Chromebooks, infrastructuur en services in Google Cloud Platform, developer frameworks voor mobiele apparaten en enterprise-gebruikers, en end-user-applicaties als Gmail en Docs', aldus Pichai in zijn blog.

Alphabet

Google kondigde in augustus aan dat ze een nieuw moederbedrijf hebben opgericht: Alphabet. Dit is het concern waar meerdere bedrijven onder vallen, waaronder Google. Het bedrijf wil duidelijkheid scheppen en de focus terugkrijgen, aangezien je die gemakkelijk verliest als je in elke sector een enorm portfolio aan producten hebt, zoals bij Google het geval is. Voormalig ceo van Google Larry Page staat nu aan het hoofd van Alphabet, Sundar Pichai is ceo van Google geworden.