Google-topman laat van zich horen

Google-topman Eric Schmidt heeft flink van zich laten horen op de Techonomy-conferentie in het Amerikaanse Lake Tahoe. Toestellen met Android blijken zeer goed te verkopen, onze samenleving ervaart een ware informatie-explosie en anonimiteit heeft geen plaats op het toekomstige web.

Volgens Schmidt gaan er per dag wereldwijd meer dan 200.000 telefoons met het Android-besturingssysteem van Google over de toonbank. Twee maanden geleden zou dit nog maar de helft zijn geweest.

Google haalt geen inkomsten uit Android zelf, maar volgens Schmidt verdient het bedrijf wel geld aan het toenemend aantal mensen dat de zoekmachine gebruikt op Android-toestellen. Uit de hiermee gemoeide advertenties behaalt Google winst.

Informatie-explosie

Schmidt wees er verder op dat de huidige samenleving een ware informatie-explosie ondergaat. “Er is vijf exabyte (vijf miljard gigabyte) aan informatie gecreëerd tussen het ontstaan van de beschaving en het jaar 2003. Maar die hoeveelheid informatie wordt nu elke twee dagen aangemaakt en het tempo neemt toe.”

Geen anonimiteit

Hij voegt daaraan toe dat mensen niet klaar zijn voor de technologische revolutie die op handen zou zijn. Dit houdt onder meer in dat anonimiteit op het toekomstige web geen plaats heeft, aldus Schmidt. Hij zegt dat het probleem van identiteitsfraude op internet dit noodzakelijk maakt: “het is te gevaarlijk om geen manier te hebben om iemand te identificeren.”