Google verbetert webpaginabouwer

Google Page Creator is een gratis webdienst waarmee Gmail-gebruikers direct in de webbrowser een strakke webpagina in elkaar kunnen klikken. Handig voor een 'grafisch aangekleed cv' of iets dergelijks. WM Pro helpt je in een paar stappen op weg en wijst je op enkele nieuwe mogelijkheden.

Voorbeeld-pagina's
Klik hier om onze voorbeeld-miniwebsite op te roepen.
Honderden miljoenen internetgebruikers beschikken over de mogelijkheid een eigen webpagina (homepage) op het internet te publiceren. Maar slechts een zeer kleine minderheid doet dat. De reden: je moet met ontwerpsoftware in de weer en het publiceren van de bestanden vergt kennis van het File Transfer Protocol (FTP).

Bij Hyves.nl, MySpace.com of MSN (nu Live.com), of blogdiensten als Blogger.com kun je veel makkelijker, direct in de browser, een persoonlijke pagina in elkaar klikken, maar deze pagina is dan wel helemaal in de look and feel van de dienst waar je de pagina van cadeau krijgt. Vaak nogal druk en op de jongste generatie gericht.

Kiezen
Bij Google Page Creator is dat anders. Het is ook een gratis dienst, maar je krijgt een zeer ruime collectie - ook professionele - grafische ontwerpen om uit te kiezen. Klik er een aan en hij komt als een 'skin' over je webpagina heen (ook als deze al is ontworpen). 'From scratch' beginnen met een blanco pagina kan echter ook. Je krijgt overigens 100 MB webruimte, dus je kunt even vooruit.

Nog een voordeel is dat Google Page Creator werkt met de nieuwste AJAX-webtechnologien voor webontwerp. Het komt erop neer dat elementen in de pagina als afzonderlijke eenheden worden beschouwd, zodat de browser niet telkens opnieuw hoeft te laden na een verandering. Dat werkt lekker snel.