'Google wil voip via Gmail aanbieden' (update)

Google zou bezig zijn met het opzetten van een voipdienst die het gentegreerd in Gmail wil aanbieden. Via het chatvenster in de maildienst zouden gebruikers kunnen internetbellen.

Dat meldt technologiewebsite CNET op basis van een opgedoken screenshot. De zoekgigant zelf onthoudt zich van commentaar.

Google biedt al langer voip-diensten aan via de desktop client Google Talk en met Google Voice, dat alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Voip via Gmail zou het voor de gebruiker nog makkelijker maken om zonder kosten te bellen via internet.

Eind vorig jaar nam Google voip-dienstverlener Gizmo5 over, door velen gezien als een eerste stap in een poging om de concurrentie aan te gaan met Skype.


Update (26-8): Google laat via een blogpost weten dat de dienst inmiddels beschikbaar is voor gebruikers van Gmail in de Verenigde Staten. Vanuit je Gmail-account kan je hiermee bellen naar vaste en mobiele telefoons. Daarvoor moet wel eerst de Voice and Video plug-in worden geïnstalleerd.

Google meldt dat het bellen naar Amerikaanse en Canadese nummers voor tenminste de rest van het jaar gratis is. Voor het bellen naar andere landen moet worden betaald. Zo kost het bellen naar vaste nummers twee dollarcent per minuut.