Google's Android-miljarden op straat

Een zich al jaren voortslepende rechtszaak tussen Google en Oracle neemt steeds grimmigere vormen aan.

Wat verdiende Google met Android?

Google is altijd uiterst zuinig als het gaat om het bekendmaken van winst- en omzetcijfers van het Android mobile-operating systeem. Toch lijkt er nu opening van zaken te zijn dankzij onthullingen van Oracle.
 
De advocaat van de database-producent in een voortdurende rechtszaak met Google onthulde de afgelopen week dat het de media-moloch tot nu toe voor 31 miljard dollar aan opbrengst en 22 miljard door winst bij elkaar heeft verdiend dankzij de Android

Extreem gevoelige informatie

Google was - weinig verrassend - niet blij met het openbaar maken van de cijfers. Volgens het bedrijf ging het om uiterst vertrouwelijke financiële documenten met daarin extreem gevoelige informatie, puur bedoeld voor de ogen van de juristen. 

Copyright Google

De rechtszaak draait volgens Oracle om inbreuk van copyright door Google. Dat bedrijf zou zonder toestemming van de aanklager Java API's in haar Android OS hebben gebruikt. De beklaagde meent dat API's geen copyright kunnen dragen. Oracle is het daar niet mee eens en eist een forse schadevergoeding bij de Amerikaanse supreme court.

Rechtszaak aanleiding lek winstcijfers Google
Google en Oracle vechten juridische oorlog uit