Gorilla Glass 4 moet val kunnen overleven

De meeste smartphonebezitters zullen het wel eens hebben meegemaakt. Je geliefde smartphone valt net verkeerd en vervolgens zit er een enorme barst op je scherm. Als het aan Corning - producent van het bekende Gorilla Glass - ligt, komt dit voortaan de helft minder voor.

Zelfs het fameuze Gorilla Glass kon je telefoon hier niet altijd tegen valschade beschermen, maar de nieuwe versie moet het volgens Corning twee keer vaker overleven dan het huidige Gorilla Glass. De meeste fabrikanten maken gebruik van Gorilla Glass voor hun telefoons, dus is de aankondiging van een nieuwe generatie van het glas altijd goed nieuws voor de duurzaamheid van je smartphone.

Schuurpapier

Volgens Corning blijft het nieuwe Gorilla Glass 4 in tachtig procent van de valtesten intact, wat bij de voorgaande versie slechts veertig procent was. Het glas moest valtesten van 1 meter hoogte overleven, waarbij het neerkwam op een ondergrond van schuurpapier dat op een harde bodem lag. Dit zou volgens Corning het beste de textuur van beton en stoeptegels nabootsen.

Gebogen

Fabrikanten kunnen inmiddels met het nieuwe Gorilla Glass aan de slag, naar verwachting zullen we dit materiaal dan ook spoedig terug kunnen vinden in nieuwe smartphones. Volgens Corning heeft de nieuwe glaslaag geen invloed op de helderheid, kijkhoek en kleurweergave van het scherm dat eronder ligt. Het bedrijf hoopt als volgende stap het glas helemaal bestendig tegen valschade te maken en gaat proberen de leesbaarheid in fel zonlicht te verbeteren. Daarnaast hoopt het bedrijf ook gebogen glas te gaan produceren.