GranitePhone: beveiligde smartphone

Hardware-fabrikant Archos ging een samenwerking aan met Mirabilis. Samen presenteren zij de GranitePhone voor beveiligde telefonie. +

GranitePhone

De GranitePhone draait op een Qualcomm Snapdragon 615 64bits octa-core cpu en heeft 2GB aan intern geheugen aan boord. Het display is een 5-inch full hd-scherm en verder heb je 16GB tot je beschikking. De camera aan de voorkant betreft er één van 8 megapixels, terwijl de achterkant een 16 megapixelcamera heeft. De GranitePhone is verder voorzien van een 2700mAh-accu.

Granite OS

De drijvende kracht achter de beveiligde telefonie die de GranitePhone je biedt is Granite OS, die alle vormen van communicatie standaard versleuteld. Gebruikers wordt beloofd dat de GranitePhone geen backdoors bevat. Verder is het toestel volledig te integreren met het Sikur-platform.

Prijs en verkrijgbaarheid

Klinkt allemaal zeer goed maar van de prijs zullen mensen wel even schrikken. Deze ligt met 999,- dollar behoorlijk hoog. Dan komt daar ook nog vervoerskosten overheen. Voor goede veiligheid moet je helaas ook flink betalen.

De GranitePhone is via de officiële website te bestellen.

GranitePhone: beveiligde smartphone
Jouw communicatie volledig beveiligd komt wel met een prijs.