Gratis bellen via Skype op veilingsite EBay.nl

EBay.nl introduceert vandaag als n van de eerste eBay-sites de integratie van Skype. eBay gebruikers hebben nu de mogelijkheid om een Skype mij button bij hun objecten te plaatsen.

Op deze manier hebben potentile Nederlandse kopers de mogelijkheid om met de verkoper te bellen of te chatten. "Door deze integratie kunnen gebruikers van eBay.nl onderling nu nog eenvoudiger en sneller met elkaar in contact komen om informatie uit te wisselen over onder andere objecten en verzendkosten," meldt een vandaag verschenen persbericht.

Wereldwijde integratie
De Skype-integratie is per 2 maart ook doorgevoerd in Belgi, Zwitserland, China en Taiwan. Een verdere wereldwijde integratie van Skype op het eBay-platform zal gedurende 2006 plaatsvinden.

Over Skype
Met Skype is het voor iedereen met een computer en een internetverbinding mogelijk om wereldwijd gratis te bellen, gebeld te worden en te chatten. Voor comfortabel bellen is het wel handig een usb-telefoon zoals van Trust (www.trust.nl) te kopen (ca. 30 euro), of een headset te gebruiken (combinatie vanhoofdtelefoon en microfoon).

EBay-gebruikers in Nederland die over een Skype account beschikken, kunnen dit vanaf vandaag aangeven bij het plaatsen van een object. Bij het betreffende object wordt dan een speciale Skype button geplaatst. Door op het icoontje te klikken maakt de computer verbinding met de computer van de verkoper. Wanneer de verkoper online is, zal Skype een ringtone als waarschuwing geven en is het mogelijk om via Internet met elkaar te spreken of een chatgesprek te voeren.

Kopers en verkopers kunnen door deze extra functionaliteit sneller, eenvoudiger en bovendien gratis met elkaar in contact komen, wat de afhandeling van een eventuele (ver)koop bespoedigt, meldt EBay.