Gratis push-mail installeren op de iPhone 3G

De iPhone 3G-gebruiker kan een abonnement nemen op de Apple-dienst MobileMe.com. Dan worden nieuwe mails automatisch aan de telefoon doorgestuurd. Maar MobileMe kost 79,- per jaar. Voor echte 'push mail' op de mobiel is er ook een alternatief dat niets kost.


Excuses!
Het stappenplan voor configuratie van Hosted Exchange op een Apple iPhone werd beloofd op pagina 88 van WINMAG Pro 4/2008. Helaas is het daar weggevallen uit de opmaak. Bij deze alsnog de instructies.
Al eerder tipte WINMAG Prode Amerikaanse dienst Mail2web.com om op een Windows Mobile-telefoon automatisch je e-mail doorgestuurd te krijgen.
De truc zit hem er in dat Mail2Web.com aan bedrijven en particulieren een Exchange Server verhuurt die e-mail synchroniseert naar de pc van de gebruiker, maar ook zijn smartphone.

Gratis Hosted Exchange-account
Mail2Web heeft voor particulieren een lichte variant van deze dienst die volledig gratis is. Er zijn twee beperkingen: de hosting betreft alleen een persoonlijke postbus (e-mail, agenda) en wie op de website inlogt ziet zijn mailbox geflankeerd door reclamebanners. Maar Mail2Web 'Free' verstuurt geen reclame mee in de e-mail zelf.


Mail2Web.com kan gratis zijn door banners naast je mailbox (alleen op het web).

Mijn vrouw gebruikt een Windows Mobile-gedreven Samsung i640v waarop ik een Mail2Web Free-account configureerde. Door nu in het configuratiemenu van Gmail in te stellen dat alle mail automatisch wordt doorgestuurd (gefoward) naar haar Mail2Web-account, krijgt zij nieuwe mail in Gmail automatisch binnen op de telefoon. Haar oordeel:"Echt handig: nieuwe mails komen binnen alsof ze een smsje zijn".

Toen we de Apple iPhone 3G in bruikleen kregen, hebben we gelijk gekeken of de telefoon inderdaad compatibel was met (Hosted) Exchange en dus ook met Mail2Web. En warempel: het werkt! De stappen op een rij