Gratis webenqute maken bij Mamut

Verheugde Mamut ons eerder met een gratis online backupprogramma, nu biedt het softwarebedrijf een gratis webenqutedienst waar tot 250 mensen gratis jouw vragenlijst kunnen invullen.

Mamut Online Survey van softwareleverancier Mamut is een gratis dienst. Gratis althans tot 250 respondenten. Bij meer antwoorden dient (optioneel) een abonnement  te worden genomen op de dienst.
De webgebaseerde applicatie is bedoeld voor allerhande onderzoeken en het versterken van klantrelaties. Kleine bedrijven kunnen hiermee volgens Mamut uiterst eenvoudig online kwaliteitsonderzoeken opzetten, uitvoeren en verspreiden. 

Proef op de som
Natuurlijk nam WINMAG even de proef op de som. Wij zijn al ruim drie jaargebruiker van Formdesk.nl, een vergelijkbare dienst. Formdesk is niet gratis, maar kent wel een gratis kennismakingsperiode van 3 maanden. Ook Formdesk is webgebaseerd en kan op abonnementsbasis worden gebruikt.
Om eerlijk te zijn is Formdesk wat gebruiksvriendelijker dan Mamut Online Survey. Het kent bovendien ruimere exportmogelijkheden, zoals naar Excel. Die optie zit bij Mamut alleen bij de duurdere abonnementen.

Aanmelden gaat via www.mamut.nl/onlinesurvey. Je registreert je als gebruiker en krijgt inloggegevens toegemaild voor een persoonsgebonden beheerpagina. Hier kun je een enquête aanmaken of beheren. Binnen een kwartiertje wisten wij, ondanks de soms wat technische en cryptische interface, een eenvoudige vragenlijst te 'bouwen' met verschillende typen vragen. Zie https://survey.mamut.com/s?s=1256. De matrixvraag, een tabel waarin respondenten snel een aantal antwoorden tegelijk kunnen aanklikken, kregen wij niet goed voor elkaar; we kregen maar geen labels aan de opties geplakt. Na tien minuten klungelen gaven we het op.