Gratis wifi-netwerk op strand van Scheveningen

Op ongeveer vier kilometer kustlijn in Scheveningen hebben bezoekers vanaf vandaag de beschikking over een gratis draadloos wifi-netwerk. Het door Motorola gerealiseerde netwerk moet de badplaats aantrekkelijker maken voor bezoekers.

“Het biedt de badplaats de mogelijkheid om zich als innovatief conferentieoord te profileren, lokale ondernemers een portal ter promotie van hun diensten te verschaffen, de badplaats veiliger te maken door actuele online informatie voor toeristen te bieden en bovenal de beleving bij gasten te vergroten”, aldus WiFives dat het netwerk beheert.

Vooralsnog kan er gratis en zonder verdere restricties gebruik worden gemaakt van het wifi-netwerk op het strand. De verwachting is dat er nog voor de zomer een grens zal komen, waarbij bijvoorbeeld een half uur lang gratis kan worden gebrowsd en daarna ter betaling.

Om de veiligheid te bevorderen, krijgen bezoekers toegang tot het netwerk via een webportal, die bovendien actuele informatie biedt over gevaarlijk zwemwater en foto's van zoekgeraakte kinderen.