Groei in diensten rondom hardware voor resellers van netwerkoplossingen

Ook voor hardware geldt in tijden van crisis dat de afschrijving over een langere periode wordt uitgesmeerd. Mkb-bedrijven kiezen vaker voor reparatie of een upgrade als dat tot de mogelijkheden behoort, in plaats van vervanging. In economisch lastige tijden, en dat geldt niet alleen voor de loodgieter, maar ook voor de reseller die zich op het mkb richt, is het zaak om inkomsten te genereren door diensten die worden aangeboden bij hun klanten.

Met het gebruik van internet, e-mail en sociale diensten, is veiligheid een onderwerp dat stevig op de kaart staat. De gateway moet beter beveiligd worden dan nu vaak het geval is. Vroeger werd een tuin misschien met een hekje van zestig centimeter afgeschermd, tegenwoordig is een serieuze poort met slot nodig. Dit betekent dat er geïnvesteerd wordt in een stuk hardware waarmee de reseller jaarlijks een licentie aan de klant moet verkopen wat dus terugkerende inkomsten genereert.

De reseller kan niet alleen de hardware voor dataopslag leveren, maar ook een aanvullende dienst om de data beter te beveiligen. Een klant die hardware minder snel afschrijft, zal wel de licentie voor de aanvullende dienst jaarlijks verlengen. Het is een terugkerende bron van inkomsten.

De hacker of virusschrijver van tegenwoordig heeft steeds minder kans van slagen bij de grote datacenters. Een inbraak bij een grote bank is misschien leuk voor een filmscript, maar zal niet zo snel meer gebeuren in het echte leven. Het snelle geld ligt voor de hacker bij de ‘kleine’ ondernemer zoals de juwelier, het advocatenkantoor of andere bedrijven in het mkb met een online aanwezigheid. Hier kan de veiligheid doorgaans nog veel beter geregeld worden.

En zo zijn er nog meer diensten rondom hardware te verzinnen. Bij elk bedrijf, ook het mkb, moeten bijvoorbeeld steeds meer gebruikersgroepen worden gedefinieerd. De klant wil dat het wireless netwerk stabiel blijft. Een reseller kan met een dienst zorgen dat de portal wireless geüpdate blijft. Daarmee wordt de stabiliteit van een netwerk gegarandeerd. Een prettige bijkomstigheid is dat met deze dienst ook een dienst rondom veiligheid makkelijker wordt verkocht.

Vandaag de dag wordt er meer en meer geld verdiend met uren en steeds minder met de losse, vaak eenmalige verkoop van hardware. Wil een reseller hier goed op inspelen, dan is er een stuk educatie nodig. De Mkb-klant begrijpt inmiddels wel het opslagprincipe, een dienst rondom veiligheid kost daarentegen nog wat overredingskracht. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.

Gastexpert
[block] [title]Arend Karssies, NETGEAR Benelux[/title] [par] [url link="http://www.netgear.nl"]www.netgear.nl[/url] [/par] [/block]