Grote iPad Pro krijgt stylus

Apple werkt volgens geruchten hard aan een grote 12,9 inch-variant van de iPad, de iPad Pro. Uit verschillende patenten blijkt nu dat deze grote iPad een stylus krijgt voor de bediening.

Q2 2015

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities concludeert op basis verschillende toegewezen patenten en eigen informatie dat Apple in het tweede kwartaal van dit jaar zowel met de nieuwe iPad als de stylus op de markt komt. De digitale pen kan worden gebruikt om te tekenen en schrijven op het scherm van de forse tablet. Overigens gaan er al jaren geruchten dat Apple met een grotere iPad op de proppen komt, het apparaat bleef echter tot dusver alleen een gerucht.

Vroege basisversie

De stylus wordt volgens Kuo los verkocht van de iPad Pro, om te voorkomen dat deze een al te hoge prijs krijgt. De eerste versie van de stylus bevat volgens Kuo nog niet al te veel bijzondere features, ondanks dat deze ‘preciezer is dan een vinger en soms prettiger te gebruiken dan een muis en toetsenbord.’ Latere versies krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om 3d-schrijven mogelijk te maken, waarbij een gyroscoop de handbewegingen om kan zetten op het scherm. Hierdoor kan op een ander oppervlak, of zelfs in de lucht worden geschreven, waarna op het scherm verschijnt wat er is getekend. De bronnen van Kuo zouden hem melden dat er in het eerste jaar ongeveer 2 miljoen exemplaren van de stylus moeten worden verscheept.

Voor wie nu al met een stylus aan de slag wil op zijn tablet zijn verschillende andere opties beschikbaar. Ook andere fabrikanten als Samsung leveren al langer tablets met een stylus voor de bediening.