Groupon wil 950 miljoen dollar binnenhalen

Groupon wil in een nieuwe investeringsronde 950 miljoen dollar (716 miljoen euro) binnenhalen. De kortingsbonnensite is volgens TechCrunch al hard op weg dit bedrag te verzamelen.

Een investeringsronde van dergelijke grootte heeft in de internetwereld in jaren niet meer plaatsgevonden, de laatste keer was meer dan zes jaar geleden met Google.

Eerder probeerde deze zoekgigant Groupon over te nemen voor een bedrag van 6 miljard dollar (meer dan 4,5 miljard euro). Ter vergelijking: Google nam Youtube in 2006 over voor 1,65 miljard dollar.

De overnamepoging is tekenend voor het succes en de sterke groei van Groupon. Op de kortingsbonnensite kunnen bedrijven op lokaal niveau aanbiedingen online zetten. Groupon is inmiddels actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Aziƫ. Er bestaat ook een Nederlandse versie van de site.

De waarde van Groupon is in het laatste halfjaar verdriedubbeld naar 4,8 miljard dollar (3,6 miljard euro) The New York Times weet te melden dat de kortingsbonnensite eind 2011 naar de beurs wil gaan.