Hack van de eeuw in Stadskanaal?

Inbrekers in Stadskanaal zijn er tientallen malen in geslaagd zonder schade auto's binnen te dringen. In alle gevallen gaat het om auto's met een centrale deurvergrendeling. Extra alarmerend is dat de wagens van verschillende merken en typen zijn.

In theorie lopen dus miljoenen Nederlandse autobezitters gevaar slachtoffer te worden, aangezien een flink deel van het Nederlandse wagenpark over een elektronische deurvergrendeling beschikt.
De dieven gaan er niet met de auto's zelf vandoor, maar met de inhoud van de dashboardkastjes, veelal autopapieren en rijbewijzen.

Nog geen idee
De politie van Stadskanaal heeft nog geen idee hoe de dieven het elektronische slot hebben weten te hacken. Bij de 'geruisloze inbraken' ging zelfs een ingeschakeld alarm in een van de voertuigen niet af.

Het Bureau Voertuigcriminaliteit van de Nederlandse verzekeraars tast ook nog in het duister. Toch is er wel een aanwijzing. Het bureau weet van een firma in Duitsland die kastjes aanbiedt waarmee de elektronische deurvergrendeling te omzeilen is. Dit zou nu nader onderzocht worden.