Haier brengt smartphones naar Nederland

Een nieuw gezicht op de Nederlandse smartphonemarkt: Haier. Het Chinese bedrijf komt dit jaar met diverse toestellen, waarvan er al twee bekend zijn.

Haier komt met HaierPhone V4 en L56

​Haier is een grote Chinese elektronicafabrikant die onder meer airconditioning, televisies, wasmachines, koelkasten én mobiele apparaten produceert. Het bedrijf lanceert in mei twee smartphones in Nederland: de HaierPhone V4 en de HaierPhone L56.

​De HaierPhone V4 is een dunne smartphone met een Full HD 5.5-inch scherm met een octa-core processor en een 13 megapixelcamera. Het toestel is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De V4 heeft een adviesprijs van 279,90 euro. De HaierPhone L56 is kleiner en goedkoper dan de V4. Deze smartphone beschikt onder meer over een 5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, 2GB aan RAM en 32GB aan opslaggeheugen. De adviesprijs van de L56 is 179 euro.

​Nog meer modellen van Haier in aantocht

​Beide modellen draaien op Android 5.1 en zijn straks verkrijgbaar in verschillende kleuren. Volgens een woordvoerder komen er later dit jaar nog drie of vier Haier-smartphones op de Nederlandse markt. Welke dat zijn, is nog niet bekend.