'Half miljoen 3D-printers verkocht in 2016'

Volgens Gartner worden er dit jaar bijna 250 duizend 3D-printers wereldwijd verkocht. Volgend jaar moet dat aantal echter veel hoger zijn, volgens het onderzoeksbureau zijn er dan een half miljoen verscheept.

3D-printers winnen volgens Gartner duidelijk aan populariteit. 'De snelle innovaties op het gebied van kwaliteit en performance op alle 3D-print-technologie├źn zorgen ervoor dat zowel de enterprise- als de consumer-markt hier steeds meer om vraagt. Het aantal verscheepte 3D-printers groeit daarmee snel', aldus Pete Basiliere, research vice president bij Gartner. 'De 3D-print-markt blijft zich ontwikkelen tot een brede en wereldwijde markt die bestaat uit enterprises en consumers.'

Elk jaar verdubbeld

Volgens Gartner worden het aantal verscheepte 3D-printers na 2016 snel groter. Zij voorspellen dat dit aantal tussen 2016 en 2019 ieder jaar opnieuw verdubbeld. Dit betekent dat er in 2019 5,6 miljoen 3D-printers verkocht zijn.

Of die populariteit aanhoudt, is echter de vraag. Als we kijken naar andere technologie├źn die snel opkwamen, zoals smartphones en tablets, zien we dat de markt op een gegeven moment verzadigd raakt. Volgens Gartner's cijfers is het niet waarschijnlijk dat dit in 2019 al geldt voor de 3D-printer-markt, maar dit punt wordt zeker bereikt.