Handheld lanceert Nautiz X3 PDA

Handheld heeft de Nautiz X3 gentroduceerd. Deze compacte PDA is volgens de fabrikant bestand tegen vallen van bijna 2 meter en extreme temperaturen.

De Nautiz X3 is uitgerust met een 806 MHz X-Scale-processor en draait op Windows Mobile 6.5. Het toestel heeft 512MB flashgeheugen en 256MB werkgeheugen aan boord. De Nautiz X3 voldoet aan de zogenoemde IP65-normering, wat garant moet staan voor adequate bescherming tegen klappen en vallen. Het formaat is met s 150x67x23mm, binnen de perken gebleven. Het apparaat weegt net geen 260 gram.

De Nautiz X3 beschikt verder over een 3-megapixel-camera met autofocus en een led-flitser. Ook is een 3G-antenne en een laserscanner aanwezig en ondersteunt het Bluetooth en Wifi. De uitrusting bestaat verder uit gps, een g-sensor, een e-kompas en een hoogtemeter. Het apparaat kan temperaturen aan van -20 tot 60 graden Celcius.

De Nautiz X3 kan onmiddellijk besteld worden en de eerste apparaten zullen begin december uitgeleverd worden. Een adviesprijs is nog niet bekend.