Handig: gezinsagenda op pc n mobiel

Op je werk gebruik je een professionele agendamanager als Outlook of Novell Groupwise. Kun je perfect een 'teamagenda' mee bijhouden, zodat je weet wat de collega's uitspoken. Had je nu maar zoiets voor je eigen gezin. En dat het liefst ook op je mobiel. Maar dat kan! Lees hoe.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar het leven lijkt wel steeds 'drukker' te worden. Heeft natuurlijk met de leeftijd te maken (ben vader van twee jonge kinderen) en indirect met de maatschappelijke en economische ontwikkelingen (mijn vrouw werkt inmiddels bijna voltijd om het personeelsgebrek op haar werk te compenseren). De kinderen hebben minstens drie clubjes en twee feestjes per week, de partner minstens twee sporten om bij uit te zweten, op steeds wisselende tijden.

Heerlijk zo'n actief leven, maar als JIJ eens een avond voor jezelf wilt inplannen (je wilt pak 'm beet volgende week een keer poolen met een vriend), is druk telefoonverkeer met de eega bijna verplicht. Die beheert immers de gezinsagenda - diep verstopt in haar vierdimensionale handtas. Die afhankelijkheidsrelatie voelt niet lekker en is gewoon niet handig.

Agenda online
Sinds twee weken beheren mijn vrouw en ik een gezinsagenda online, met Google Calendar. Een agenda die we beide kunnen gebruiken op de pc n de mobiel. En wat een bevrijding: zomaar iemand kunnen zeggen: "Woensdag poolen? - even kijken - ja leuk! Doen we". Niet meer dat: "Ik zal het bespreken met de vrouw en kom erop terug".

Ik zeg nu wel 'een gezinsagenda', maar eigenlijk zijn het twee gekoppelde agenda's, van ieder gezinslid apart. Alle gezinsleden zien de persoonlijke afspraken van de ander ook in de eigen agenda staan.


Er is eigenlijk niet n gezinsagenda: de afspraken van de een staan (met een eigen kleurtje)in de agenda van de ander afgebeeld. Op de pc en op de mobiel.


Wat heb je nodig?
Je hebt nodig: een Google-account voor jezelf en een voor je partner. En een internetverbinding op je mobiel (gprs, umts of hsdpa) als je met je telefoon onderweg de agenda wilt kunnen raadplegen. Afspraken maken of bewerken kan helaas (nog) niet op de mobiel.