Handig: standaard sATA-schijven op de usb-poort

Sharkoon lanceert een alternatief voor mobiele usb-harde schijfjes: een dockingsysteem dat in n armbeweging standaard sATA-inbouw-schijven op je pc laat aansluiten. Zulke snelle schijven zijn per GB stukken goedkoper dan mobiele schijfjes met een eigen usb-interface.

De Sharkoon SATA QuickPort is er in uitvoeringen voor interne 2,5-inch- of 3,5-inchharddisks of beide maten samen. Je kikt de schijven er met evenveel gemak in en uit alsof het een geheugenkaart in je digitale camera betreft.

Uiteenlopende modellen
De 'normale' Quickport heeft een enkele ingang voor een losse harde schijf en een usb2-aansluiting.


OORDEEL

+Gebruiksgemak
+ flexibel
+ Aanschafprijs
+ Per GB grote besparing voor opslag mogelijk
- schijven eigenlijk bedoeld voor inbouw dus (nog) onbeschermd

"Een superoplossing, maar koop nog wel even een rubberen hoesje voor de inbouwschijven die je via de Sharkoon mobiel gaat gebruiken."

De Quickport Duo telt twee harddiskpoorten, twee uitgaande sATA-uitgangen en uitgaande usb2-aansluiting. Met de Quickport Pro heb je er een echte hub bij, met twee ingaande usb-poorten en een geheugenkaartpoort voor sd(hc)/mmc/ms-flashkaarten en daarnaast voor de enkele inschuifbare harde schijf een uitgaande sATA- n een uitgaande usb2-poort.

Superoplossing
De Sharkoon Quickports zijn een superoplossing. Niet zozeer voor in de jaszak of op het tafeltje van de trein, maar wel voor wie met grote hoeveelheden data of complexe programma's op snelle harde schijven forenst tussen thuis- en werkkantoor. Immers, een normale harde schijf heb je in snelheden van 7200 of 10.000 toeren per minuut (mobiele 2,5-inchdisks draaien op 4500 of 5400 rpm) en dankzij de sATA-aansluiting kun je daar vol van genieten.

Nadeel
Een nadeel: de ingestoken schijf is niet beschermd tegen stof of andere ongein en heeft geen bescheming tegen fysieke klappen. Daar zijn natuurlijk wel rubberen hoesjes voor verkrijgbaar.


Prijs voor verschillende modellen (excl BTW): 32,77 voor de Quickport Pro. Normale Quickport: 21,85; Quickport Duo: 41,18.