Handige back-upoplossing van Imation

Wie de back-up moet verzorgen voor zijn bedrijf, kan maar beter niet met back-uptapes gaan 'rommelen'. Een oplossing met verwisselbare harde schijfjes is veel sneller en betrouwbaarder. De Odyssey van Imation is zo'n systeem, speciaal voor het MKB. Imation lanceert nieuwe uitvoeringen.

Imation, naar eigen zeggen marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, biedt haar verwisselbare harde schijf-opslagsysteem, Odyssey nu ook in een capaciteit van 250 GB. De Odyssey was reeds verkrijgbaar in een capaciteit van 40, 80, 120, en 160 GB.

Met de Odyssey neemt Imation de handschoen op tegen producent Iomega dat al enige tijd een back-upsysteem levert met verwisselbare schijfjes, de Iomega REV drive. Deze gaan op dit moment tot 90 GB (nominaal; nog zonder compressie).

Bruikbaar alternatief
De Odyssey is, volgens Imation, de ideale oplossing voor bedrijfsbestanden die goed beveiligd moeten worden opgeslagen. Het is daarbij een bruikbaar alternatief voor de routinematige back-up met een back-up-streamer (bestandsopslag op bandjes).

Aan de Odyssey-lijn is naast een model met hogere capaciteit een versie met intern usb-docking station toegevoegd. Het station past zowel in een 3,5 inch- als een 5,25 inch floppy drive-positie.

Nieuwe software
Nieuw is ook de software bij de Odyssey: EMC Retrospect-software. Een professionele applicatie die gekenmerkt wordt door wachtwoordbescherming en 256-AES-encryptie van de weggeschreven gegevens. In onze recente test van back-up-software kreeg de applicatie een ruim voldoende, andere software was net even gebruiksvriendelijker.

Een harde schijf als back-up medium gebruiken betekent dat het in de handtas of attachkoffer moet kunnen worden meegenomen (naar huis). De Odyssey-harde schijf-cartridges zijn ontworpen om een schok van 900 G te kunnen weerstaan; dit is equivalent aan een val van een meter op een ondergrond van beton.

Geen standaard harde schijven
Imation gebruikt dus geen standaard harde schijven, dus de investering in opslag is minder flexibel dan je misschien zou wensen, maar Imation belooft wel dat de huidige cartridges bruikbaar blijven in toekomstige Odyssey-stations.


Prijzen (excl. btw): vanaf 326,43 (extern model met 40 GB cartridge) tot 546,31 (extern model met 160 GB cartridge). Prijzen cartridges los: van 121,56 (40 GB) tot 273,15 (160 GB). De interne Oddyssey kost 109,25.NB: de prijzen van het nieuwe 250 GB-model en de losse 250 GB-cartridgeswaren op het moment van schrijven nog niet bekend.

Productinformatie: http://www.imation.nl/products/odyssey/index.html