Hands on: Lexmark showt designprinter Genesis

De nieuwe designprinter Genesis van Lexmark ligt pas volgende week in de winkel, maar wij mochten al even het apparaat van dichtbij bekijken. De Genesis is een 4-in-1 inkjektprinter die vooral opvalt door zijn verrassende design.

Zo is de scanplaat niet horizontaal geplaatst, maar staat deze schuin omhoog. Dit zorgt niet alleen voor ruimtebesparing, maar maakt van de Genesis zowaar een aantrekkelijke printer die niet op je werkplek zal misstaan.

De ontwerper weet ons te vertellen dat de Genesis zich richt op de 'iPad costumer'. De printer is dus niet alleen mooi, maar moet de gebruiker ook vooral veel gemak bieden. De Genesis komt dan ook met weinig fysieke knoppen, maar een opvallend centraal geplaatst touchscreen en een heldere interface.


Flash Scan

De Genesis is voorzien van de zogenoemde Flash Scan-technologie, waarmee je volgens Lexmark een scan maakt in drie seconden. Een demonstratie laat zien dat het scannen inderdaad een kwestie van seconden is. De scanner bestaat dan ook uit een 10-megapixelcamera met een fish eye-lens in plaats van een traditioneel scanapparaat.

De gemaakte scans zijn vervolgens gemakkelijk als e-mail te versturen, wat geheel draadloos gaat dankzij de ingebouwde wifi-technologie. Ook hebben gebruikers via de printer toegang tot de applicatiewinkel van Lexmark, waarmee scans bijvoorbeeld meteen naar Evernote of Photobucket kunnen worden overgezet.

4-in-1

Uiteraard kun je met de Genesis ook printen, kopiƫren en nog steeds heel 'old school' faxen. Draadloos printen wordt ondersteund via een Lexmark-applicatie voor iOS, een alternatief voor Apple's eigen AirPrint.

Verwacht niet dat de Genesis een enorm aantal printjes per minuut weet uit te spugen. Het apparaat richt zich dan ook meer op de mkb'er en de fervente thuisgebruiker. Met een prijskaartje van 335 euro (exclusief btw) ligt de printer zeker binnen handbereik van deze doelgroep.