'Hardwarefabrikanten schuldig aan slechte verkoop Windows 8'

Microsoft heeft zijn eigen verwachtingen rondom de verkoop van Windows 8 moeten bijstellen. De verkoop van het besturingssysteem blijkt tegen te vallen. De softwaregigant zegt echter dat het niet aan Microsoft zelf ligt.

Paul Thurrott maakt melding van de tegenvallende verkoopcijfers bij Microsoft. Microsoft legt de schuld echter niet bij zichzelf, maar bij de hardwarefabrikanten.

Volgens een bron van Thurrot vindt Microsoft dat hardwarefabrikanten 'niet innovatief genoeg zijn' en hoopte het bedrijf op meer enthousiaste reacties vanuit de markt op de mogelijkheden die Windows 8 biedt.

Dat hardwarefabrikanten een wat afwachtende houding aannemen is niet zo vreemd,  ze moeten nog maar zien hoe de consument de komende tijd gaat reageren op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Er is namelijk nog veel onduidelijk over Windows 8. Dit besturingssysteem kent twee versies: een op Intel processoren gebaseerde versie (Windows 8) en een op ARM processoren gebaseerde versie (Windows RT).

Officiele cijfers zijn nog niet vrijgegeven, waarschijnlijk kun je deze na de vakantieperiode in januari 2013 verwachten.