Hema stort zich op goedkope smartphones en tablets

Vanaf maandag zijn online bij de Hema voor het eerst ook goedkope smartphones en tablets te krijgen. Het is voor het eerst dat de winkelketen zich op deze markt waagt.

Hema begint met het uitbrengen van de H3 en de H5-smartphones, samen met de H8 en H10-tablets. Alle devices worden door een derde partij gefabriceerd, maar van het Hema-huismerk voorzien. De tablets en smartphones draaien allen op Android 4.4, of ze ook een upgrade naar het nieuwe Android Lollipop krijgen is nog niet bekend.

Hema H3

De H3 heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels, een quadcore Mediatek-processor, 4GB aan opslag en 512MB aan werkgeheugen. Verder krijgt de H3, die overigens is het wit en het zwart verkrijgbaar is, een 4 megapixel-camera mee. Niet de meest indrukwekkende specs, maar het toestel zal dan ook voor slechts 100 euro over de toonbank gaan.

Hema H5

De H5 is de grote broer van de H3 en krijgt iets betere specs mee. Het scherm telt 5 inch en heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Standaard wordt de H5 geleverd met 32GB opslagruimte en 1GB RAM. Verder zit er een 8 megapixel-camera in de behuizing verwerkt en is de processor dezelfde als in de H3. De Hema H5 wordt verkocht voor 159 euro.

Hema H8

De Hema H8 tablet is de kleinste van de twee nieuwe budget-tablets. De H8 gaat voor 125 euro over de toonbank en krijgt standaard 8GB aan opslag mee, nog uit te breiden met een MicroSD kaartje. Ook deze tablet heeft 1GB aan RAM-geheugen en de Mediatek-processor is iets krachtiger dan in de smartphones. De H8 heeft een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde.

Hema H10

De H10 zal voor 159 euro worden verkocht en heeft zoals het typenummer al aangeeft een scherm van 10 inch. De specs zijn vergelijkbaar met die van de H8, alleen de accu is met 6.000 mAh krachtiger.