Het geloof in de Apple Watch is groot

De wereld verwachtte Apple als eerste, maar het bedrijf is praktisch laatste. Toch komt 'ie, de Apple Watch, voorheen iWatch. En ondanks dat Apple wat laat is, is het geloof in de wearable groot.

Apple heeft meer dan vijf miljoen exemplaren besteld bij Quanta, fabrikant van de Apple Watch, zo meldt de Wall Street Journal. Dat Apple hoog inzet op hun smartwatch was al bekend, aangezien Quanta flink uitbreidde toen de productie startte in januari van dit jaar.

Op zich is het niet bijzonder dat een bedrijf geloofd in z'n eigen product. Als we echter kijken naar het aantal in 2014 verscheepte smartwatches, dan is die vijf miljoen ineens wél erg veel. In 2014 zijn er 'maar' om en nabij de 720 duizend Android-smartwatches verscheept.

De Apple Watch komt in drie smaken: Het instapmodel Apple Sport, de reguliere Apple Watch en de luxueuze gouden Apple Watch Edition. De helft van het aantal verscheepte smartwatches is het Apple Sport-model terwijl een derde van de productie gevormd wordt door de Apple Watch. Dan blijft er één miljoen over voor de Apple Watch Edition.

Hoe de Apple Watch ontvangen wordt, weten we naar alle waarschijnlijkheid eind april, dan zou de smartwatch verkrijgbaar moeten zijn.