Het netwerk van morgen: innovaties beïnvloeden alles en iedereen

In het jaar 2020 zullen communicatienetwerken nog meer in ons leven geïntegreerd zijn dan nu, zowel thuis als op de werkvloer. Netwerkgedreven technologie zal de sleutel zijn tot dagelijkse activiteiten. Toch wordt het allemaal transparanter voor de gebruiker. De gebruiker zal zich niet langer druk maken over hoe het werkt, maar dat het werkt.

Het netwerk van morgen zal een hyper-connected samenleving daadwerkelijk verwezenlijken. Intelligentie zal worden ingebouwd in materialen waar we ons van alles over kunnen voorstellen en nog niet over kunnen voorstellen. Dit wordt eindelijk realiteit door de doordringende communicatietechnologieën. Terwijl veel van deze vorderingen, die alledaags zullen zijn in 2020, al vormen beginnen aan te nemen, lijken sommige van deze vorderingen rechtstreeks uit een science fiction-boek te komen. De innovaties hebben impact op alles en iedereen:

Diverse draagbare apparaten zoals brillen of vizieren met ingebouwde camera's en video displays kunnen informatie zowel opnemen als verzenden. Onopvallende displays kunnen informatie zenden naar de gebruiker, bijvoorbeeld een menukaart van een restaurant als je ergens voorbij loopt, of technische ondersteuning door een virtuele demonstratie. Dit alles natuurlijk met game-vesten als een onderdeel van de ervaring rondom augmented reality.

  • Het slimme huis uit vezels gebouwd, zal een platform zijn waarin elke functie van het digitale ecosysteem kan worden geregeld. Van veiligheid en het energiemanagement tot aan medische controle en van telewerken tot aan educatie op afstand. Koelkasten hebben dan een touch screen met boodschappenlijstjes en bonnen. Zelfs tapijten worden slimmer; ze kunnen de gezondheid van ouderen bijhouden door onregelmatige bewegingen aan te voelen die een val kunnen voorspellen.
  • Huishoudelijke apparaten kunnen tegenwoordig al op afstand worden bestuurd zodat deze op daluren draaien. Energieprijzen zullen dynamisch worden en direct kunnen veranderen om gebruikers te motiveren om nog efficiënter met energie om te gaan.
  • Patiënten kunnen op draadloze apparaten reminders ontvangen voor medicatie en therapie. Apparaten in huis controleren de vitale status voor preventieve zorg. Daarnaast kunnen mensen door middel van 3D-videoverbindingen artsen en specialisten raadplegen, zonder hiervoor de stad uit te hoeven. Veel mensen dragen lichaamssensoren; dit zijn dan kleine draadloze apparaten, bedoeld om voortekenen te herkennen.
Gastexpert
[block] [title]Eric van Uden, AVM[/title] [par] [url link="http://www.fritzbox.eu/nl"]www.fritzbox.eu/nl[/url] [/par] [/block]