High-endsmartphone Oneplus One biedt topspecificaties voor 269 euro

Veel voor weinig, die uitspraak mag je met een gouden pennetje noteren bij de smartphonebouwer Oneplus. De nieuwe Chinese fabrikant komt met de Oneplus One, en dat is in ieder geval op papier een high-endtoestel vergelijkbaar met de huidige top. De prijs is echter radicaal anders: 269 euro. Ook mooi: de 64 GB kost met 299 euro niet heel veel meer.

Je vraagt je af waarop is beknibbeld. Aan de specificaties ligt het in ieder geval niet. De processor is een Snapdragon 801, hetzelfde racemonster als dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en de en de HTC One M8. Ook beschikt het over 3 GB intern werkgeheugen en een accu van 3100mAH. De camera schiet beelden in 13 megapixels. Het klepje aan de achterkant is verwisselbaar.

Beeldscherm: 5,5 inch ips, full-hd

Ook op het scherm is niets af te dingen: het meet een respectabele 5,5 inch, heeft een ips-paneel en een full-hd-resolutie. Ook beschikt het over 3 GB intern werkgeheugen en een accu van 3100mAH. De camera schiet beelden in 13 megapixels en je kunt filmen in 4K. Het klepje aan de achterkant is verwisselbaar. Het toestel draait op Cyanogenmod 11s, een custom rom op basis van Android KitKat 4.4.2.

4G: gedeeltelijke ondersteuning

Gebruik je 4G, dan is het even opletten: het toestel werkt probleemloos met 4G van T-Mobile, maar niet met KPN en Vodafone. Met 2G en 3G hoef je bij geen enkele provider problemen te verwachten.

De OnePlus One komt in mei op de markt. Ren nog niet direct naar de winkel, want de fabrikant lijkt in eerste instantie alleen op uitnodiging te verkopen.