Honor 6 Plus aangekondigd

Huawai komt met een grotere versie van de Honor 6: de Honor 6 Plus.

De nieuwe, grotere smartphone krijgt een tweede camera aan de achterkant, meldt de website Engadget. Met deze dual 8 MP camera kun je achteraf foto's scherpstellen, wat vergelijkbaar is met de HTC One M8 die eerder dit jaar verscheen. Ook de camera aan de voorkant heeft een 8 MP resolutie.

Specificaties

De Honor 6 Plus heeft een 5.5 inch 1080p JDI negatief lcd-scherm. Het toestel draait op Huawei's eigen Kirin 925 octa-core met 3 GB aan RAM. Het interne geheugen is maximaal 32 GB, maar is uit te breiden tot 128 GB met een microSD. Verder heeft smarphone dual-sim mogelijkheden. Voor de Honor 6 Plus is er een aangepaste versie van Android uitgekomen: Android ROM. Daar zitten features bij waarmee je bijvoorbeeld een foto kunt maken door twee keer op de volume-knop te drukken als het scherm uitstaat.

Prijzen

De Honor 6 Plus komt in twee edities: de 16 GB-versie die alleen 3G ondersteund en geen NFC bevat, en de 4G premium editie. De eerste versie kost 320 dollar en komt in het zwart en wit. De Premium editie verschijnt ook in een gouden variant en is te koop voor vierhonderd dollar. Of de smartphone ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Wel wordt de Honor 6 hier verkocht, dus er is hoop.