Hosted Exchange nu ook met push-e-mail

Exchange Server is serversoftware om Outlook-gebruikers met elkaar te laten communiceren. De extern gehoste variant van Exchange krijgt nu ook push-mail-mogelijkheden.

IS Interned Services was in 2004 een van de eerste Nederlandse providers die Exchange Server in een gehoste variant aanbieden. Als zodanig is het inmiddels als twee keer door WINMAG als 'favoriete' oplossing gekozen voor het midden en kleinbedrijf. Je kunt direct met de browser inloggen op een heuse Exchange server bij IS Interned Services. Of met Outlook, al moet je daar een paar extra stappen voor zetten.

BlackBerry
Nieuw en gratis inbegrepen in het 'Pro'-pakket van Hosted Exchange van IS is 'push-e-mail'. Deze functionaliteit doet sterk denken aan de BlackBerry, de bij CEO's en politici populaire mobiele emaillezer. Zodra er mail is wordt die direct op de lelijke maar handige BlackBerry afgeleverd.
Dit push-emailprincipe komt nu ook beschikbaar op (relatief goedkope) Windows Mobile 5-Pocket PC's in combinatie met de nieuwste (Hosted) Exchange.

Alternatief
De nieuwe Windows Mobile 5-apparaten zijn daarmee een serieus alternatief voor de Blackberry. 'De voordelen van Exchange met het voordeel van Blackberry,' aldus Marcel Leicher van IS Interned Services.