Hosted Exchange overstapgids

Steeds meer professionals stappen over op Hosted Exchange, een door een provider gehoste communicatieserver met persoonlijke mailboxen en agenda's maar ook een teamagenda. In dit artikel de mogelijkheden in vogelvlucht en hulp bij de installatie op de werkplek.

Hosted Exchange is in korte tijd heel populair geworden. En dat is niet voor niets. Hosted Exchange is namelijk niets minder dan een volwaardige Exchange Server die je voor een scherpe prijs huurt, vanaf ongeveer een tientje per maand per mailbox. Gebruikers krijgen niet een fysieke server naar hun kantoor toegestuurd, de server staat bij de provider. Via internet loggen de gebruikers ('huurders') er op in.

Financieel aantrekkelijk
Hosted Exchange is zeker voor het MKB een financieel aantrekkelijke optie. Neem

Snel doorklikken naar:
Hosted Exchange aanvragen
Het aanmaken van gebruikers
Het aanmaken van gedeelde mappen
Het overzetten van berichten
Het importeren van adressen in een gedeeld adresboek
Smartphone instellen op gebruik met Hosted Exchange
een kantoor met twintig medewerkers en vraag je eens af of je voor 200 euro per maand aan aanschaf- en beheerkosten een compleet Exchange-systeem in de lucht kunt brengen en houden. Het antwoord is uiteraard 'nee'.

De prijs kan zo scherp zijn omdat de provider die Exchange heeft draaien zijn ene fysieke server aan verschillende klanten (bedrijven) kan verhuren. Daardoor kan de provider per postbus een relatief laag bedrag per maand rekenen. De server wordt gewoon heel efficint benut. De efficiency werkt twee kanten op: de ondernemer betaalt alleen voor de postbussen die hij nodig heeft. Het is daarmee een perfect schaalbaar product. Vertrekken er medewerkers, dan hef je hun postbussen op. Neem je nieuwe collega's aan, dan maak je in de klantbeheerinterface extra postbussen aan en klaar is Kees.