'Hosting' van desktops bij Fujitsu Siemens

Met de introductie van 'Dynamic IT for Workplaces' luidt Fujitsu Siemens Computers een nieuw informaticatijdperk in: gehoste desktops die op virtuele machines op afstand draaien.

Dynamic IT for Workplaces, dat virtualisatietechnologie van VMware gebruikt, koppelt het besturingssysteem af van de lokale pc. Daardoor kan men meer met minder doen en kunnen organisaties hun risicos beperken.

Met de introductie van Dynamic IT for Workplaces, dat onmiddellijk leverbaar is, begint de volgende groeifase van de virtualisatietechnologie die al een revolutie teweeggebracht heeft in de datacenters. IT kan voortaan meer doen met minder fysieke middelen.

Organisaties hebben problemen om een uniforme, op standaard desktop computers gebaseerde omgeving te creren, omdat de eindgebruikers op hun fysieke pc hun eigen individuele versie van een besturingssysteem draaien. Dat betekent dat de installatie, de ondersteuning, de probleemoplossing en de upgrades van het systeem alleen op microniveau kunnen gebeuren: machine per machine en kantoor per kantoor. Dit kost kostbare tijd en middelen.

Loskoppelen
Ondernemingen kunnen hun efficintie verbeteren door het besturingssysteem van de desktops los te koppelen van de pc en deze te integreren in op servers gebaseerde virtuele machines. Een enkele server bedient zo verscheidene desktops. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op de werkplek gemeenschappelijke softwarestandaarden in te voeren en iedere gebruiker de mogelijkheid te geven om vanaf iedere locatie op zijn eigen desktop in te loggen, binnen en buiten de organisatie.

Dieter Herzog, Executive Vice President Infrastructure Products bij Fujitsu Siemens Computers, merkt op: Het gebruik van virtuele machines op multi-core servers wordt binnenkort een norm voor datacenters. Het levert immers een efficintie op waarvan men vroeger alleen maar kon dromen. Nadat virtualisatie al een revolutie teweeggebracht heeft bij de servers, kan deze ook enorm waardevol zijn voor IT-beheerders en eindgebruikers, omdat deze hosting van desktops mogelijk maakt. Beheerders zullen gebaat zijn bij de standaardisering en de centralisatie, terwijl eindgebruikers altijd over de nieuwste besturingssystemen en toepassingen en razendsnelle prestaties kunnen beschikken."

Eindgebruikers
Voor eindgebruikers is een cruciaal voordeel van Dynamic IT for Workplaces de volledige compatibiliteit met de desktoptoepassingen. Voor veel bedrijven is deze oplossing ook een manier om naar Microsoft Visa te upgraden, dat te zwaar is voor veel PCs die momenteel in gebruik zijn. Bovendien betekent de overstap naar virtuele desktops dat er geen informatie meer verloren gaat, aangezien alle lokaal op de PC bewaarde gegevens naar de server gekopieerd worden en via ieder inlogpunt beschikbaar zijn. Toegang is kinderspel, dankzij de automatische verwerking van de verbindingen, de virtualisatie van de toepassingen en de streaming van applicaties en besturingssystemen.

Patches
Gehoste desktops maken de implementatie van service patches eenvoudiger en zorgen voor systematische back-ups van het systeem. Ook de eerste implementatie van het systeem en een op beleidsregels gebaseerde controle van de genstalleerde software worden vereenvoudigd, met als extra voordeel dat het routineonderhoud tijdens de daluren kan worden uitgevoerd.

Het aanbod van Dynamic IT for Workplaces omvat een volledig, gentegreerd softwarepakket met grondig door Fujitsu Siemens Computers gevalueerde software van derde partijen, samen met server-hardware, opslagsystemen, toegangsapparaten, besturingssystemen, middleware en toepassingen.

Meer info op deze productpagina van Fujitsu Siemens.