Hotmail en MSN in juni hernoemd in 'Live'

De populaire e-mail- en chatdiensten van Microsoft, bekend onder de namen Hotmail en MSN, worden in juni 2006 hernoemd in Windows Live.

Microsoft bedient in Nederland ruim 6,3 miljoen e-mailaccounts onder de namen Hotmail en MSN, meldt De Volkskrant vandaag. Ook in Belgi en Korea zijn MSN en Hotmail razend populair. Maar in de rest van de wereld hebben Yahoo! en America Online een veel dikkere vinger in de pap. Met n sterk 'merk' wil Microsoft wereldwijd groeien. En ook een goede verdediging hebben tegen opkomende mail- en informatiediensten van Google, dat zijn zoekmachine in razend tempo met dergelijke diensten aan het uitbreiden is.

Een groot deel van de Microsoft Live-diensten, die nu nog in hun proeffase verkeren, is en blijft webbased; je hebt geen speciale software nodig. Uitzondering vormt de Live Messenger, de opvolger van MSN Messenger. Dat is een stukje software dat vanaf je desktop je het web op moet lokken naar je 'buddies', interessante nieuwtjes en niet te vergeten de nevenstaande reclames waar Microsoft aan wil verdienen.