HP Elite X2 1011 G1

De HP Elite X2 hybride is ontworpen als een notebook-vervanger, iets wat je zeker merkt wanneer je er gebruik van maakt. Zo draait het apparaat op een Intel Core M-processor met een snelheid van 1,30 GHz en heeft het 4GB of 8GB aan intern geheugen. De opslag is maximaal 512 GB, meer dan genoeg als je veel in de cloud werkt.

Opvallend is dat het device niet trilt wanneer je hem op het keyboard dockt en begint te typen, en bovendien mount de tablet stevig op het dock. Mooi is dat de ingebouwde speaker strak ingelegd is in de onderste bezel van de tablet, waardoor hij er mooi in wegvalt. De 11.6-inch display met ips-paneel ziet er prachtig uit en kent een resolutie van 1920 x 1080 met een felle backlight. Daarnaast is de inkijkhoek opvallend sterk en ondanks het glossy touchscreen blijft het beeld goed. Helaas heb je wel last van glare en er verschijnen snel vegen op het scherm.

Over de accuduur valt niets te klagen, deze gaat op volle kracht tot gemiddeld vijf uur mee en met dock wordt dit zelfs verlengd met 3,5 uur. Uiteraard is er ook gelet op goede security en de Elite X2 is ruim voorzien in diverse beveiligingslagen. Op hardwareniveau wordt je data beschermd met een aanwezige tpm-module en een fingerprint-scanner. Daarnaast kun je gebruik maken van pre-boot authenticatie dankzij een smartcard-reader. Softwarematig zijn er diverse oplossingen mogelijk die prima met het device integreren. Het touchpad op de dock is een force-touchpad en ‘klikt’ dus niet. Dit vergde meer gewenning dan we verwachtten, zoals capacitieve touchscreens dat ook doen wanneer je die voor het eerst gebruikt.

In het kort

  • Stevig gebouwd
  • Erg goede display ondanks dat deze glossy is
  • Security heeft hoge prioriteit
  • Met het dock werken gaat goed
Prijs: vanaf €1398,- (excl. btw)
Info: hp.com/nl
MKB Proof 2015