HP Elitebook Folio 1040 G1

Business laptops zijn er natuurlijk allereerst voor productiviteit. Maar fabrikanten beseffen steeds beter dat werknemers niet meer zitten te wachten op lelijke, zware apparaten die los van het bureau vooral lastig te vervoeren en te bedienen zijn.

De gevolgen zijn nog steeds iedere dag zichtbaar: werknemers nemen waar mogelijk eigen apparaten mee de werkvloer op, en dat geeft allerlei nieuwe uitdagingen voor de IT-afdeling. Met de HP Elitebook Folio 1040 kun je als bedrijf het heft weer in eigen handen nemen.

Allereerst is het apparaat absoluut niet traag, iets waar zakelijke laptops ook nogal eens bij werknemers berucht om kunnen staan. Hoofdverantwoordelijke in dit geval is een rappe Core i7 4600U-processor, geklokt op 2.1 GHz. Daar heeft HP 8 GB RAM bij geprikt. In de praktijk zorgt dat, zeker in combinatie met de ssd van 256 GB, voor een gebruikservaring waar iedere werknemer zich in zou moeten kunnen vinden.

Het aluminium chassis is met nog geen 1,5 kilogram heerlijk draagbaar en stevig. Volgens de fabrikant doorstaat het zelfs de MILSTD 810G tests, waardoor het absoluut tegen een stootje moet kunnen. Het toetsenbord is van het chiclettype en tikt heerlijk. Aanslagen zijn duidelijk en de toetsen hebben een prettige, korte aanslag wat veel aanslagen per minuut mogelijk maakt. Ook is er ruime aandacht voor veiligheid. Zo is rechtsonder het toetsenbord een biometrische scanner aangebracht. Verder is de behuizing voorzien van een Kensingtonslot en zit er een tpm-module in die hardwarematige opslag van decodeersleutels mogelijk maakt.

Prijs: €1173,- (excl. btw)
Info: www.hp.com 

MKB Best Choice 2014