HP integreert VR-techniek in beeldscherm

Het nieuwe HP Zvr scherm moet virtual-reality technieken naar de werkvloer brengen. Door gebruik te maken van motion tracking in samenwerking met huidige 3d-technologie kunnen objecten in drie dimensies worden gemanipuleerd.

De Zvr workstation doet nog het meest denken aan de eerste edities van de Microsoft Surface, toen nog met het formaat van een fikse koffietafel. Door gebruik te maken van een 3d-bril en stylus kunnen objecten uit het scherm worden getrokken, maar ook dieper in het scherm worden verzonken, waarbij de stylus werkt als een soort digitale pincet.

'zSpace'

Door gebruik te maken van zogenoemde ‘zSpace’-technologie lijken objecten niet alleen uit het scherm te komen, maar er ook achter te liggen. Doordat het scherm de positie van de 3d-bril kan volgen, wordt het beeld automatisch aangepast aan de kijkhoek. Het scherm moet per oog een fullhd resolutie kunnen bieden.

Alleen op aanvraag

De nieuwe Zvr-schermen moeten deze lente verschijnen, maar is voorlopig vooral gericht op het hogere marktsegment, wat nog een wordt benadrukt doordat de prijs van het scherm alleen op aanvraag beschikbaar is.