HP introduceert ’s werelds dunste, lichtste en krachtigste quad-core mobiele thin client

Met de HP mt42 mobiele thin client breidt HP het toonaangevend thin client portfolio uit met exclusieve software- en designopties voor Microsoft WES7 en Microsoft Windows 10 loT Enterprise.

Vandaag introduceert HP de mt42, ’s werelds dunste (187mm), lichtste (1,5 kg) en krachtigste mobiele thin client. De HP mt42 mobile thin client is voorzien van een krachtige AMD quad-core processor met een snelheid tot 3.0 GHz, een quad-core processor met een 10% hogere kloksnelheid dan de vorige generatie HP mobiele thin clients.

De HP mt42 mobiele thin client is ideaal voor zakelijke klanten in financiële-, zorg- en overheidssectoren, die gebruik willen maken van een betrouwbare en veilige mobiele thin client op basis van bewezen notebook technologie.

“De zakelijke gebruiker maakt steeds vaker intensief gebruik van gevirtualiseerde en/of cloud omgevingen, waardoor de vraag naar mobiele thin client technologie - die gebruikers in staat stelt om productief en veilig te werken - toeneemt”, aldus Gwen Coble, director, Commercial Solutions & Retail Solutions, Printing en Personal Systems Group, HP EMEA. “De HP mt42 mobiele thin client geeft onze klanten de benodigde power en flexibiliteit. Exclusieve gratis HP thin client management software zorgt voor een gestroomlijnde implementatie van HP thin clients.”

Door de toenemende vraag naar standaardisatie en de behoefte om veilig te werken met informatie, neemt de verkoop van thin clients toe. Wat betreft de wereldwijde verkoop van thin clients is HP met 27,6% marktleider voor het tweede kwartaal van 2015. Tevens is HP al zeven jaar op rij de nummer één en wereldwijd marktleider op het gebied van de verkoop van thin clients voorzien van Microsoft Windows.

Voor veel bedrijven zijn onderwerpen als efficiënter samenwerken, het beveiligen van informatie en het verlagen van kosten belangrijke vraagstukken. De HP mt42 mobiele thin client bevat de technologie om aan al deze wensen te voldoen in een compact design op basis van HP notebook technologie en Windows 10 IoT Enterprise. De nieuwe HP mt42 mobiele thin client is uitgerust met een 14-inch full HD (1920 x 1080) display en voorzien van een USB-C aansluiting. Het vernieuwde vochtbestendige notebook toetsenbord en HP touchpad met vier externe klikbuttons maken het compacte design compleet.

De moderne AMD Carrizo quad-core processor technologie en AMD Radeon R6 graphics chipset maken de HP mt42 mobiele thin client een draagbare krachtbron. Exclusieve HP-management software, zoals HP Device Manager for thin clients, HP Velocity en HP Easy Shell zijn standaard inbegrepen zonder bijkomende kosten. Deze gratis software maakt het gemakkelijk om met een paar muisklikken de basisinstallatie te implementeren en probleemloos te beheren.

De HP mt42 mobiele thin client is beschikbaar met Windows Embedded 7E (32-bit) en Windows 10 IoT Enterprise voor Thin Clients (64-bit). Naast de HP mt42 mobiele thin client heeft HP ook plannen om Windows 10 IoT beschikbaar te stellen voor de bestaande HP t620, HP t620 PLUS en HP t520 thin clients.

Door goede samenwerking met vertrouwde virtualisatie partners zoals VMware, Citrix en Microsoft biedt HP zakelijke klanten door middel van het HP thin client portfolio veel keuzemogelijkheden op het gebied van hardware, software en services. HP zal de HP mt42 mobiele thin client officieel lanceren tijdens de VMworld 2015 ‘Ready for Any’ Conferentie in San Francisco California.

Prijzen en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de HP mt42 mobiele thin client wordt eind oktober 2015 in Europa verwacht. Prijzen op aanvraag.