HP introduceert ElitePad 900

Benieuwd naar hoe een Windows 8 tablet voor zakelijke gebruikers eruit ziet? HP laat je niet langer in spanning en introduceert de ElitePad 900, een 10-inchtablet gericht op de zakelijke markt.

De ElitePad bevat de Intel Atom Z2760 processor, waardoor de tablet Windows-applicaties kan draaien en daarmee interessant is voor gebruik op de werkvloer, waar het Windows-besturingssysteem nog steeds heer en meester is.

Overige specs zijn een schermresolutie van 1280 bij 800, naar eigen inzicht te configureren ssd-opslag tot 64GB en een camera op de voorkant waarmee je met 1080p kan opnemen. Geen indrukwekkende specs, maar voor het beoogde zakelijk gebruik waarschijnlijk voldoende.

Tegelijkertijd met de ElitePad 900 presenteerde HP ook haar zogenaamde 'Smart Jackets'. Naast bescherming voor de tablet zelf kunnen deze cases de tablet ook extra functionaliteiten geven. Denk hierbij aan de toevoeging van poorten of ruimte voor een tweede accu.

De tablet moet in januari 2013 op de markt verschijnen. Een adviesprijs is nog niet bekend.

HP introduceert Elitepad 900
Al langer gingen geruchten, maar vanaf nu bestaat de HP Elitepad 900 officieel. De zakelijke tablet moet in januari op de markt komen.