HP introduceert inkjetprinters voor veeleisende printomgevingen

HP heeft een reeks inkjetprinters aangekondigd die moet voldoen aan grote printbehoeften.

De HP Officejet Enterprise Color MFP X585 en de HP Officejet Enterprise Color X555 zijn voorzien van HP’s PageWide Technology. In combinatie met geavanceerde zakelijke printtechnologieën ontstaat hierdoor een nieuw segment van enterprise printers. Om aan de hoge eisen voor afdrukken van het bedrijfsleven te kunnen voldoen, printen de units volgens HP tot tweemaal sneller, tegen de helft van de kosten per pagina ten opzichte van laserprinters.

Vertrouwde gebruikservaring

De nieuwe devices zijn uitgerust met zakelijke functies voor een vertrouwde gebruikservaring. Bijvoorbeeld doordat dezelfde gebruikersinterface is gebruikt als bij 12 miljoen HP LaserJet printers. Daarnaast ondersteunen ze de nieuwste HP LaserJet FutureSmart firmware en het HP Open Extensibility Platform (OXP). Hiermee zijn enterprise-oplossingen als HP Access Control en HP Capture & Route eenvoudig te bereiken via een sneltoets op het apparaat.

De nieuwe printers is ook in een flow MFP uitvoering verkrijgbaar met extra scanoplossing.

De HP Officejet Enterprise serie drukt tot 70 pagina's per minuut af in de standaard kantoormodus. Dit is tot twee keer zo snel als veel concurrerende printers(2). Daarnaast hebben de inkjetprinters een veel lager stroomverbruik dan concurrerende laserprinters: tot 84 procent minder tijdens het afdrukken(6) en tot 25 procent minder dankzij de ENERGY STAR ® TEC-methode.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Officejet Enterprise Color MFP X585 en HP Officejet Enterprise Color X555 zijn naar verwachting medio april beschikbaar in Nederland. De HP Officejet Enterprise Color MFP X585 is verkrijgbaar vanaf 1.599 euro. De HP X555 is verkrijgbaar vanaf 599 euro. Prijzen zijn exclusief btw.

Meer informatie is beschikbaar op: www.hp.com/go/officejetenterprisex.