HP introduceert nieuwe mkb line-up

HP komt met een aantal nieuwe pc- en printer-series, speciaal gericht op het mkb. De apparaten zijn gemaakt met een onderzoek van HP in gedachten, waaruit blijkt dat mkb'ers hun productiviteit graag willen verhogen, de it-kosten willen drukken en beveiligingsproblemen op willen lossen.

HP ProOne 400 G2 AiO

Deze pc is dun, strak en kleurrijk en heeft een 20-inch display. Het apparaat misstaat dus nooit op je bureau en dat is prettig. Bovendien krijg je meer bewegingsvrijheid dankzij de verschillende manieren waarop je hem kunt neerzetten. Daarnaast zit er een ingebouwd kabel management in, om zo alles netjes achter het scherm weg te werken.

Prettig is ook dat de ProOne 400 G2 AiO automatisch detecteert wanneer je bios corrupt is en deze ook automatisch herstelt. Het apparaat draait op 6th Generation Intel Core-processors met DDR4 ram en heeft een nieuw optioneel rand tot rand 10-point capacitive touch paneel. De HP ProOne 400 G2 AiO is vanaf november beschikbaar, vanaf 459 euro.

HP ProDesk 400 Series

Wil je een mini-desktop of een Microtower? Dan wil je een computer uit deze serie. Deze serie dekstops heeft een ultra-kleine form factor, een kleine form factor en is beschikbaar als microtoren. Toch heb je geen tekort aan aansluitingen, de computers komen met een standaard serial port, vga en DisplayPort. Ook heb je een compleet ecosysteem wat je kunt mounten, fysiek kunt beveiligen en kunt deployen.

Ook deze serie herkent bios-corruptie automatisch en herstelt deze ook meteen. Daarnaast wordt je data beschermd en ongeoorloofde toegang tegengehouden met de HP Client Security Suite. De HP ProDesk 400-serie komt in november naar Europa met een vanafprijs van 399 euro. De Small Form Factor komt echter pas begin 2016 uit, deze heeft een vanafprijs van 389 euro.

HP ProBook 400 G3 Series

Ultradun, licht en beschikbaar in een 13-, 14-, 15- en 17-inch formaat. Dat zijn de nieuwe HP ProBooks. De notebooks draaien op een 6th Generation Intel Core-processor of op de laatste AMD 6th Generation A-series APU. Ook heb je de mogelijkheid om een model met een full hd-scherm aan te schaffen.

Prettig is dat je over deze laptops eens een kop koffie kunt laten vallen, zonder je zorgen te maken (al raden we je dit niet aan). De notebooks hebben immers een toetsenbord van aluminium met een waterbestendig HP Premium Keyboard. Deze serie notebooks is vanaf oktober beschikbaar. De prijzen beginnen bij 389 euro.

HP LaserJet Pro 400 Series

Ook op het gebied van printers heeft HP nieuwe modellen geïntroduceerd. Deze zijn vooral kleiner, slimmer en sneller. Zo is de M402, de opvolger van de M401, achttien procent kleiner en honderd procent sneller bij het tweezijdig afdrukken, komt de eerste pagina er dertig procent sneller uit en neemt dertig procent meer inkt op. De M402 is deze herfst beschikbaar voor prijzen tussen de 269 en 349 dollar.

Ook de MFP M425 heeft een nieuw broertje, de M426. En ook hier zien we nuttige updates. Je betaalt nu vijftig dollar minder en toch is het apparaat sneller en 26 procent kleiner. Ook hier is gaat het tweezijdig afdrukken honderd procent sneller, en de eerste pagina komt er 33 procent sneller uit. Daarnaast neemt wordt er dertig procent meer inkt opgenomen. De M426 is deze herfst beschikbaar voor 449 dollar.

De HP Color LaserJet Pro M452 vervangt de M451. Met prijzen tussen de 399 en 499 dollar wil je waar voor je geld en dat krijg je ook. Het apparaat is tien procent kleiner, 150 procent sneller en de eerste pagina komt er 48 procent sneller uit. Ook deze printer is vanaf deze herfst beschikbaar.

Tot slot komt HP met de Color LaserJet Pro MFP M477. Deze MFP is 23 procent kleiner dan zijn voorganger, de M476. Ook is hij 150 procent sneller en heeft hij een groter touchscreen, dat nu uitkomt op 4.3-inch. De prijs blijft ongeveer hetzelfde als die van zijn voorganger: tussen de 529 en 629 dollar.

Mobiel printen

Mobiel printen wordt met de nieuwe printers van HP ook mogelijk. Zo kun je nu afdrukken via nfc, maar ook via je draadloze verbinding. Dit wordt beschikbaar voor alle printers vanaf 2009. Bovendien is er een Printer control app, waarmee je de printstatus kunt inzien.

Veel gebruikers van een Chromebook kennen dit probleem: je kunt alleen printen via Google Cloud Print. Maar dat is nu voorbij als je een HP-gebruiker bent. Printers in hetzelfde netwerk worden automatisch ontdekt en in de lijst van printers gezet. Daarnaast gaat het printen sneller, aangezien dit nu ook via een lan-kabel kan. Bovendien hoef je je printer niet meer te registeren bij Google Cloud Print. Deze optie, genaamd Chromebook Print, werkt met elk Chrome OS-apparaat, elke LaserJet die na 2011 verkocht is en elke OfficeJet en Pagewide die na 2004 verkocht zijn. Op Chromebooks van HP is Chromebook Print van tevoren al geïnstalleerd, voor andere merken is de optie gratis te downloaden.

HP introduceert nieuwe mkb line-up
Nieuwe desktops, ProBooks en printers van HP, gericht op het mkb.