HP introduceert nieuwe serie Elitebooks

Computerfabrikant HP heeft twee nieuwe Elitebook-modellen aangekondigd. De twee laptops zijn bedoeld voor de veeleisende zakelijke gebruiker. Beiden beschikken volgens het persbericht over de nieuwe Sandy Bridge-processor van Intel.

Het kleinste model, de 8560w beschikt over een 15,6 inch beeldscherm. De 8760w is een slag groter en krijgt een scherm van 17,3 inch. Beide laptops zijn optioneel verkrijgbaar met een HP DreamColor-display met meer dan 1 miljard actieve kleuren.

De Elitebooks zijn uitgerust met de nieuwste generatie Core i5- of i7-processoren, genaamd Sandy Bridge. Voor grafische toepassingen kun je kiezen uit een AMD FirePro of nVidia Quadro videokaart. De 8760w is daarnaast te bestellen met drie harde schijven met een raid 5- ondersteuning.

Voor de behuizing maakt HP gebruik van het DuraCase-design. Voor dit ontwerp is de fabrikant geïnspireerd door de lucht- en ruimtevaart en moet de Elitebooks beschermen tegen trillingen, stof en hoge temperaturen. Ook zijn de scharnieren en schermbevestiging gemaakt van aluminium.

De 8560w en 8760w beschikken over alle populaire aansluitingen zoals eSATA, usb 2.0 en 3.0. De Elitebooks zijn verkrijgbaar vanaf mei voor vanafprijzen van 1299 euro (8560w) en 1499 euro (8760w) excl. btw.