HP introduceert Slatebook x2- en Split x2-hybrides

HP is bezig haar positie op tablet gebied te verstevigen met de aankondiging van twee nieuwe modellen binnen de x2-serie. De Slatebook x2 en de Split x2 zijn allebei hybrides. De een draait Android, de ander Windows 8.

Slatebook x2

De Slatebook x2 is een 10,1-inch hybride tablet met een resolutie van 1920x1200. Het apparaat is voorzien van Nvidia's Tegra 4 processor van 1,9GHz en is daarmee een van de eerste met een dergelijke processor op de markt. Verder heeft het apparaat 2GB aan intern geheugen en 16GB opslagruimte. Via de SD-poort kan de ruimte eventueel uitgebreid worden. Verder zijn er twee usb-poorten aanwezig. De hybride draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. 

In combinatie met het toetsenbord verandert de tablet in een handzame notebook waar je op kunt werken. Het toetsenbord is voorzien van een eigen accu waarmee de totale accuduur volgens HP tussen de 12 en 14 uur ligt.


De Split x2 heeft net als de Slatebook x2 een toetsenbord met eigen accu.

Split x2

De Split x2 is een 13,3-inch hybride tablet met een resolutie van 1366x768. De hybride wordt aangedreven door een Ivy Bridge Intel Core-processor. Er komt zowel een variant met een Intel Core i3- als een Intel Core i5-processor. Net als de Slatebook x2 heeft het toetsenbord van dit apparaat ook een eigen accu. Het besturingssysteem van de Split x2 is Windows 8. Verdere details over deze hybride zijn nog niet bekend.

Beide apparaten komen uit de x2-serie van HP. Eerder al bracht HP de Envy x2 uit. De Slatebook x2 en de Split x2 moeten in augustus verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markt voor respectievelijk 480 dollar en 800 dollar.

HP introduceert Slatebook x2- en Split x2-hybrides
HP komt met een Android- en Windows 8-hybride.