HP iPAQ 6915: meest uitgebreide Pocket PC

HP lanceert over enige weken zijn meest complete Pocket PC ooit: de iPAQ 6915. De bevriende partnersite Pocketinfo.nl mocht er al enige tijd mee werken en is onder de indruk.

Wouter Neyendorff heeft maar liefst 13 webpagina's nodig voor zijn testrapport op Pocketinfo.nl. De iPAQ 6915 kan dan ook heel wat: de Pocket PC beschikt over een qwerty-toetsenbordje, kan draadloze (internet)verbindingen leggen via WiFi, Bluetooth en gprs en heeft zelfs een gentegreerde gps-antenne. Er zit namelijk ook TomTom-software in een rom-chip gebakken, waarmee je door gedownloade stadskaartjes kunt navigeren.

WIndows Mobile 5
De iPAQ beschikt tevens over Windows Mobile 5, de nieuwste Windows-software voor Pocket PC's. Het maakt het apparaat volgens Wouter erg snel en stabiel. De tester heeft niet n keer de reset-knop hoeven te gebruiken, wat op een Pocket PC een opvallende eigenschap is.

Push-mail
Dankzij de nieuwe software kan de iPAQ 6915 (onderweg) push-mail en push-agenda-items ontvangen rechtstreeks vanuit een Exchange Server. Als zodanig lijkt de 6915 dan ook de ideale zakelijke smartphone.

In zijn rol als 'ideale mobiele e-mailoplossing' zal ook WINMAG het apparaat aan een test onderwerpen. Je leest onze ervaringen in WINMAG editie 3/2006, welke begin juli verschijnt. Ondertussen kun je de Pocketinfo-bespreking vinden op www.pocketinfo.nl/artikel/5784.