HP lanceert nieuwe Pocket PC's en 3G-notebook

HP pakt de komende maanden uit met drie nieuwe Pocket PC's (iPAQ's) en een 'breedbandnotebook' voor snel mobiel internetten onderweg via 3G(UMTS)-technologie.

De nieuwe nc6400 notebook ondersteunt het 3G-netwerk voor snel mobiel internet waar geen WiFi-hotspot beschikbaar is. De notebook is door zijn configuratie en ingebouwde UMTS/HSDPA-antennes direct klaar voor gebruik op het 3G-netwerk van Vodafone.
Een Intel Core 2 Duo-processor tekent voor goede prestaties en het breedbeeldscherm meet 14,1 inch diagonaal.

Nieuwe iPAQ's
Alle nieuwe iPAQ Pocket PCs van HP draaien onder Windows Mobile 5, dat in het WINMAG-testlab zich bewezen heeft als een stabiel operating systeem voor handcomputers en dat opvalt door zijn communicatieve vaardigheden. Als mobiel internet beschikbaar is op de Pocket PC (gprs, umts, WiFi) dan kun je eenvoudig draadloos syncen met een Exchange Server, als die via internet bereikbaar is (bij 'Hosted' Exchange standaard het geval). Het direct push-principe.

iPAQ rx5000
De iPAQ rx5000 Travel Companion is, volgens HP, een betrouwbare metgezel voor onderweg. Voor reizigers is namelijk Worldmate-software genstalleerd. Dit voorziet in handige informatie in het buitenland, zoals tijdszones, vreemde valuta, weersomstandigheden, telefoon landennummers en maatvoering. In de rx5000 huist tevens een TomTom-navigatiesysteem. De gentegreerde GPS-ontvanger is van het type SiRF Star III GPS. De software is TomTom Navigator versie 6, met kaarten van de eigen regio of, afhankelijk van het model, heel West-Europa.

iPAQ rw6815
De iPAQ rw6815 is, volgens HP, een veelzijdige boodschapper en heet daarom 'Personal Messenger'. Je kunt ermee bellen, tekstberichten sturen, e-mailen, surfen en chatten.

iPAQ rx4540
De HP iPAQ rx4540 'Mobile Media Companion' is een multimedia-Pocket PC en heeft meer dan een gigabyte vrij om muziek, fotos en video mee te nemen. De SD- en MMC-kaarten maken de data-opslag en overdacht eenvoudig. Met de HP Photosmart Mobile-software verandert de rx4540 in een volwaardig digitaal fotoalbum. De rx4540 ondersteunt tevens Skype voor gratis internetbellen. Headset inpluggen en bellen maar.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPAQs komen in oktober (rw6815) en november (rx4540 en rx5000 serie) op de markt. De rx5000 is beschikbaar vanaf 399,- incl BTW (instapmodel). De rw6815 gaat 549,- incl BTW kosten, terwijl de adviesprijs van de rx4540 349,- incl BTW is. De HP Compaq nc6400 is half november te verwachten. De prijzen beginnen bij 1.632,- (ex BTW).

Info: www.hp.nl